Tervezett almok 2014 ősz

 

 

 

 

 

Dóri (kék) Zserbó (havanna-kabátos)

Fialás tervezett időpontja:
2014. november

Várható (megtartott) színek:

Havanna és havannakabátos

 

Kiki (fekete) Teddis (vasderes-kabátos)

Fialás tervezett időpontja:
2014. november

Várható (megtartott) színek:

Csincsilla, csincsilla-kabátos,
havanna, havanna-kabátos

 

 

  Zümi (Opál)
 

Várható (megtartott) színek:

kék, kékvadas

 

 

   
KisViki (Kék) Zserbó (Havanna-kabátos)
Fialás tervezett időpontja:
2014. szeptember

Várható (megtartott) színek:

Havanna, lila és ezek kabátos változatai

 

 
KisLina (Havanna) Zümi (kékvadas)
Fialás tervezett időpontja:
2014. szeptember

Várható (megtartott) színek:

kék és kékvadas

 

 

 

   
Bodza (havanna-kabátos) Bubó (Havanna)
Fialás tervezett időpontja:
2014. szeptember

Várható színek:

Havanna és havanna-kabátos

 

 

 

 

 
Lincsi (Havanna) Zümi (kékvadas)
Fialás tervezett időpontja:
2014. szeptember

Várható (megtartott) színek:

Kék, kékvadas

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Tenyészetünkben megtalálható színek és leírásai:

 

Lila (fehfarbig, lilac)
színkód: aabbCCddEE

Ránézésre rózsás galambszürke. A szemek kékes-barnák, esetenként vörös izzással. A karmok világos szaruszinűek

 

Kék (blau, blue)
színkód: aaBBCCddEE

Születéskor a test és később a szőrzet színe kék. A has születéskor rózsaszín is lehet, de három napon belül egyforma kékké változik. A szem szürkéskék színű

Opál azaz kékvadas (blue agouti)

A szőrszálak tövénél palakék, utána arany, a hegyén kék szinű. A test felső része születéskor kék szinű; a has, a hátsó lábak felső része és az áll alatti rész rózsaszín. A nyakék később őzbarna lesz. Egyébként a test felső része kék. A fehér szemgyűrűket sárgásbarna szín tarkázza, hasonló szín az orrnyílások valamint az áll alatt. A szőrzetbe fújva gyűrű mintázat látható amelyet őzbarna sávok okoznak. Szürke szemű.

Fehér (weib, white) piros szem
Színkód: __ __ cc __ __

 

Hiúz azaz lilavadas (lynx) nem elfogadott színváltozat
Színkód: AAbbCCddEE

A test felső része születéskor lila, a has, a hátsó lábak felső része és az áll alatti rész rózsaszín. Később őzbarna vagy sárgásbarna színű lesz, először a nyak fejjel érintkező részén jelenik meg. Megtekintve szürkével hintett sárgás-őzbarna, amit fehér szín keretez. A háton a szőrzet gyöngyfehér színű az alsó részén, ezt követi egy sárgás őzbarna gyűrű, a szőrszálak hegye pedig világos lila. A hason a szőrzet alul gyögyfehér, a felső részén fehér. A szem körül és az orrnyílások alatt fehér. A nyakék és lágyékon keresztbe futó csík narancssárga. A szem színe kékesszürke vagy barna. A karmok világos szaruszínűek.

 

 

 
 

Csincsilla (Shaded agouti):
Színkód: AABBcchdcDDEE

 

Ránézve gyöngyöző ezüst-szürke. A szőrszálak hegye fekete, a közbenső sáv gyöngyfehér. A szőrzet alsó része sötét palaszürke. A szőrtakaróba belefújva gyűrűmintázat látható. Csak fehér és fekete szín. A mellkason nincs fekete tűzöttség, a farok felső része fekete és ritkán tűzött világosbarna szőrökkel. A fülek széle fekete. Születéskor a test felső része fekete, a has valamint a hátsó láb felső része és az áll alatti rész rózsaszín. 1.5-2 hetes korban a nyakék világos ezüstös színű lesz. Fehér a szem körül, az orrnyílások alatt és a farok alsó felén. A szem kék, barnás-szürke vagy barna színű.

 

Havanna (chocolate)
Színkód: aabbCCDDEE

Általános benyomás mély sötétbarna, a test alsó része valamivel tompább színű. Születéskor a has rózsaszín lehet, de három napon belül barnává változik. A szem színe barna. Félhomályban rubinvörös ragyogás látható a szemükben.

 

 
 

Fekete (Black)
Színkód: aaBBCCDDEE


Születéskor a test fekete. A has születéskor rózsaszín lehet, de három napon belül az is egyszínű fekete lesz. A szem barna színű. Aljszőrzet sötétkék.

 

 

Kék türingiai (Beige, Isabella)
Színkód: aaBBCCddee

Ránézve intenzív őzbarna színeződés ami a kiálló testrészek
és has felé kékbe megy át. A hát őzbarna, a szőrzet alsó része fehér. Az oldalakon folyamatosan egyre több kék hegyű, középütt őzbarna, a tövénél pedig fehér szőrszál. A has kék, a szőrzet alja őzbarna és fehér. A pofán a folt , a fülek, a lábak és a farok kék. A szemek barnák vagy szürkésbarnák. A körmök világos vagy sötét szaruszinűek. Angóra nyúlban a háton a gyapjú krémszinű, a szőrszálak hegye világoskék. A has kék, a szőrzet alja őzbarna és fehér. A pofán a folt, a fülek, lábak és farok kék. A karmok világos vagy sötét szaruszinűek.

Sárga vadas:
Színkód: AABBCCDDee

Általános benyomás világostól ragyogó narancssárgáig. A test születéskor rózsaszinű. A szín a test felső részén /homlok, fejtető, fültő, hát, far/ ragyogó narancs színű lesz, a has fehér vagy piszkosfehér, hasonlóan az áll alatti rész valamint a farok alja. A szem körül, az orrnyílások alatt és a fülek belső része szintén fehér. A szőrzet alsó részének színe piszkos fehér. A szem színe barna.

valamint mindezek kabátrajzos változatai (kivéve természetesen a fehéret)